Biovis

Voor ons staat de mens centraal.

Voor ons staat de mens centraal.

Dit betekent dat het bij ons niet om de laboratoriumdiagnostiek op zich gaat, maar om de patiënt. Hierbij draait het in ons werk om goede, praktijkgerichte benaderingen op verschillende niveaus, waarbij wordt afgezien van onnodige, kostenverhogende parameters.

Economisch denken in plaats van winstoptimalisatie.
Innovaties spelen hierbij een belangrijke rol. Nauwe samenwerking met gerenommeerde onderzoeksgroepen in binnen- en buitenland vormen de basis voor de verdere ontwikkeling van de ontlastingsdiagnostiek, de vaststelling van voedselintoleranties, oxidatieve stress of immuundeficiënties.
Ook op het gebied van preventie gaan we onze eigen weg, die zowel arts als patiënt geheel nieuwe mogelijkheden biedt.
De mens voorop stellen is het motto van ons werk. Daarom staan de uitslag van elke diagnostiek, de therapie, en derhalve een zo individueel mogelijke diagnose centraal.
biovis‘ Diagnostik probeert beide aspecten op een heel speciale manier te verbinden. Er worden niet alleen cijfers gecreëerd, maar er vormen zich diagnostische beelden, waaruit met de gegevens van de anamnese in het achterhoofd, individuele therapieconcepten ontwikkeld worden.

DAkkS Accreditatie

Op grond van deze norm garanderen wij een competente en veilige diagnostiek, die in het teken staat van de gezondheid en het behoud ervan bij onze patiënten. Dit houdt zowel de continue bijwerking in van de diagnostische mogelijkheden alsook de continue controle van de kwaliteit van alle labtests door verregaande maatregelen voor de interne en externe kwaliteitscontrole.
De gebruikte methoden en apparaten voldoen aan de huidige stand van de wetenschap. We streven er naar nieuwe methoden vroegtijdig te evalueren en in de routinediagnostiek op te nemen.

Sinds 1 juni 2015 biovis

als derde pijler van de fecesdiagnostiek een complete microbioomanalyse aan, die gebaseerd is op sequencing van geïsoleerd bacterieel DNA uit feces.
De microbioomanalyse bevat meer dan 250 parameters, waarvan met name relevante bacterien worden geëvalueerd en gebruikt voor de diagnose. Op basis van de huidige onderzoeksresultaten wordt een evaluatie en compilatie van geschikte therapeutische maatregelen uitgevoerd..
Sinds 2015 is biovis een van de weinige niet-universitaire laboratoria met een microbioomanalyse, waarbij onderzoek wordt gedaan naar o.a. de bacteriële diversiteit in de darm (diversiteit), die bescherming biedt tegen endogene infecties en enterotypes.