Webinar Magnesium

Cursus
woensdag 11 november 2020, 11u21

Magnesium speelt een rol in meer dan 300 metabolische reacties in ons lichaam, waaronder energieproductie, synthese van eiwit, de celgroei, celdeling en bescherming van celmembranen. Als calciumantagonist reguleert het de neurotransmitters, spiercontractie en –ontspanning en heeft zo invloed op onder meer mentale functies, (hart)spierfunctie, neuromusculaire aansturing, spiertonus en bloeddruk. Het is een zeer belangrijk mineraal waaraan veel mensen een tekort hebben als gevolg van het gebruik van de industrialisatie en stress. Ook het huidige Westerse dieet met veel bewerkte voedingsmiddelen bevat te weinig magnesium.

Ongeveer de helft van alle magnesium in het lichaam wordt gevonden in de cellen van weefsels en organen. De andere helft bevindt zich samen met calcium en fosfor in de botten. Het bloed bevat slechts 1% van de magnesium en het lichaam doet zijn best om dat niveau constant te houden. Dit is ook de reden waarom een bloedserumanalyse weinig zegt over de magnesiumstatus van het lichaam, waardoor de diagnose magnesiumtekort vaak wordt gemist. De lijst van symptomen door een magnesiumtekort is lang, wat de invloed van dit mineraal benadrukt.

In dit extra ingeplande webinar neemt Evert Berkelaar u mee in de veelzijdigheid van dit mineraal. Zo worden de verschillende varianten van magnesium uitgelegd, waaronder magnesium oxide, citraat, bisglycinaat, tauraat en malaat. Diverse mogelijke toepassingen passeren de revue, zoals voor het bewegingsapparaat, het geestelijk welzijn en hormonaal. Maar ook de interactie van magnesium met andere nutriënten en producten wordt toegelicht. Na het volgen van dit webinar heeft u een compleet beeld over magnesium en weet u hoe dit het beste is in te zetten in de behandeling van uw cliënten.