SIBO & Maagzuurproblematiek

Seminar
vrijdag 23 augustus 2019, 9u30

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze kennisbijeenkomst is niet geaccrediteerd. Voor individuele accreditatie aanvragen kunnen wij een bewijs van deelname verstrekken. Deze is per e-mail opvraagbaar.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 12:30 uur en kost €25,- exclusief BTW.

Meer informatie en aanmelden?

Voor meer informatie en aanmelden, dient u te zijn ingelogd met uw professional account.

  • Vraag hier een professional account aan. 
  • Log hier in met uw professional account.

SIBO & Maagzuurproblematiek

Het aantal mensen met spijsverteringsproblemen, opgeblazen gevoel of ontlastingsproblemen blijft groeien. Een spijsverteringsstoornis welke steeds vaker voorkomt, is de Small Intestinal Bacterial Overgrowth, kortweg SIBO. Er is een bacterie-overgroei in de dunne darm, waardoor het verteringsproces verstoord wordt, met alle gevolgen van dien. Denk hierbij aan slechte nutriëntenabsorptie, symptomen zoals bij het Prikkelbaar Darmsyndroom en zelfs schade aan de maagvoering. De bacteriële overgroei kan ontstaan ten gevolge van veranderingen in de anatomie, de mobiliteit van de darm en de maagzuursecretie.

Bij spijsverteringsproblemen worden al gauw maagzuurremmer voorgeschreven. Dit is inmiddels een van de meest verkochte geneesmiddelen in de wereld. Veel mensen gebruiken maagzuurremmers langdurig, met name ouderen. Dit langdurig slikken vormt een groot en onderschat probleem en heeft grote gevolgen voor het verdere verloop van het verteren in het spijsverteringskanaal. Maagzuurproblematiek en SIBO zijn dus vaak nauw met elkaar verbonden. De spijsverterings- en maagzuurproblemen kunnen echter op natuurlijke wijze worden aangepakt. Op deze ochtend zal Wouter de Jong praktische handvaten bieden om SIBO aan te pakken en de maag in een goede conditie te houden en te krijgen.

Voedingssupplementen van Vitakruid sluiten naadloos aan bij de orthomoleculaire praktijk. Wij houden de wetenschappelijke studies nauwlettend in de gaten en wij zoeken altijd naar de best mogelijke oplossingen en innovaties. Tijdens deze bijeenkomst leert u relevante producten in te zetten. U krijgt meer inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als enig doel: meer resultaat van uw behandeling. Misschien krijgt u meer zelfvertrouwen maar in ieder geval meer vertrouwdheid met het merk Vitakruid.