Orthomoleculair Voedingsadviseur

Cursus
donderdag 3 oktober 2019, 9u30

Algemeen

Overweegt u een carrière in de orthomoleculaire voedingsleer? Of wilt u als zorgverlener, personal trainer of winkelier beschikken over professionele kennis op het gebied van vitaminen, mineralen en aminozuren? Dan is deze 4-daagse cursus iets voor u. Het is de eerste stap in de orthomoleculaire voedingsleer van waaruit u verdere opleidingen kunt volgen.

Omdat meer dan 70% van alle gezondheidsklachten voeding gerelateerd is, is de cursus Orthomoleculair Voedingsadviseur een must voor iedereen die direct of indirect aan de gezondheid van mensen wilt werken.  Als voedingsadviseur helpt u mensen inzicht te geven in hun leef- en voedingspatroon. U coacht mensen naar een gezondere levensstijl, waarin u hen zelf verantwoordelijk maakt en houdt voor hun gedrag en eetgewoonten. Dat kan natuurlijk alleen als u begrijpt wat de juiste voeding voor het lichaam kan betekenen.

Niveau

Deze opleiding vereist een MBO denkniveau.

Na het volgen van deze opleiding heeft u

 

Doel & opzet

Deze opleiding bestaat uit 4 opleidingsdagen. Tijdens de opleidingsdagen zult u de gehele dag van 09:30 tot 17:00 uur op de locatie aanwezig zijn, waar u ook zal worden voorzien van een gezonde lunch.

De docent zal de stof toelichten en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Bij veel vragen zal de docent erop aansturen om de vragen op een vast moment op de dag te stellen, zodat er geen problemen ontstaan bij het volledig behandelen van de lesstof.

Het lesmateriaal wordt volledig door de organisator verzorgd en voor u klaargelegd, er is geen verplichte aanvullende literatuur. Meer informatie hierover vindt u onder het kopje studieprogramma. Naast het lesmateriaal ontvang u ook het boek “Met Verstand Gezond” geschreven door Ineke Haisma.

Studieprogramma & studiebelasting 

De opleiding kent 4 lesdagen. De volgende onderwerpen zullen uitvoerig aanbod komen: 

LesdagLesstof
Lesdag 1 Wat is orthomoleculaire voeding? Het belang van goede basisvoeding, lichaamseigen en lichaamsvreemde stoffen, macro- en micronutriënten, spijsvertering (van mond tot kont). 
Lesdag 2Vitaminen, verzadigde en onverzadigde vetzuren, zuur-base balans en hart en vaatziekten. 
Lesdag 3

Mineralen en spoorelementen, immuunsysteem, AGE's en het ademhalingsstelsel. 

Lesdag 4Aminozuren, spijsverteringsenzymen, hormoonstelsel, urinewegstelsel en zenuwstelsel. 

De volgende lesstof zal gedurende de lessen worden behandeld:

Welke lesdagWat wordt behandeld
Lesdag 1PowerPoint van lesdag 1, hoofdstuk 1 t/m 5 van de syllabus
Lesdag 2PowerPoint van lesdag 2, hoofdstuk 6 t/m 12 van de syllabus
Lesdag 3PowerPoint van lesdag 3, hoofdstuk 13 t/m 15 van de syllabus 
Lesdag 4PowerPoint van lesdag 4, hoofdstuk 15 t/m 20 van de syllabus 

Het lesmateriaal wordt volledig verzorgd door de organisator en zal gedurende de eerste lesdag aan u worden uitgedeeld. 

Huiswerkopdrachten: 

Uw kennis wordt tijdens deze opleiding niet getoetst aan de hand van een eindexamen, maar gedurende de opleiding dient u huiswerkopdrachten in te leveren. Aan het eind van elk hoofdstuk uit de syllabus worden 10 multiple choice vragen gesteld. De syllabus bestaat uit totaal 20 hoofdstukken. Deze vragen dient u zelfstandig te beantwoorden en in te leveren bij de docent van de opleiding. Meer informatie over de inleverdata en hoe u deze huiswerkopdrachten inlevert (digitaal) krijgt u uitgelegd op de eerste lesdag.

Studiebelasting:

De opleiding kent een studiebelasting van 4 ECTS studiepunten.

(ECTS: 1 ECTS staat voor ongeveer 28 uur studie). De lesdagen zitten bij deze studie-uren erbij inbegrepen.

Toelatingseisen/ Vooropleiding 

Er is geen verplichte vooropleiding vereist om deze opleiding te kunnen volgen. Iedereen die beroepsmatig graag meer wilt weten over de werking van het lichaam en de waarde van voeding en supplementen bij het (preventief) behandelen van gezondheidsklachten kan zich aanmelden.

Kosten

De kosten voor deze opleiding zijn € 495.00 excl. BTW (€ 598,95 inclusief BTW). Bij de opleiding zit inbegrepen: koffie/thee, een gezond lunchbuffet op elke lesdag, lesmateriaal en het boek "Met Verstand Gezond’.

Beroepsmogelijkheden & accreditatie 

Na het volgen van deze opleiding bent u adviseur op orthomoleculair gebied met betrekking tot voeding en suppletie. Ook is deze cursus interessant om te volgen voor professionals in de gezondheidszorg die in hun dagelijkse werk worden geconfronteerd met vragen hierover. Bijvoorbeeld mensen met een eigen praktijk gericht op voetverzorging, huidverzorging en afslanken. Maar ook personal trainers, drogisten en apothekers of mensen die werken in een natuurvoedingswinkel.

Vervolgtraject scholingen

Vervolgopleiding: Orthomoleculair Voedings- en Suppletieadviseur

Bij- en nascholingen: na het afronden van Orthomoleculair Voedingsadviseur is het mogelijk om alle bij- en nascholingen te volgen op Orthomoleculair Kennisniveau 1.

Accreditatie

Deze opleiding is erkend door: KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST). Het totaal aantal ECTS studiepunten voor deze opleiding is 4 punten.

Voor meer informatie over accreditatie en speciale accreditatieverzoeken kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Docent

De cursus wordt gegeven door Ineke Haisma. Zij heeft zelf de opleiding voor Orthomoleculaire Geneeskunde gedaan en heeft al meer dan tien jaar een eigen praktijk. Naast haar praktijk geeft Ineke lezingen en cursussen en is ze auteur van het boek ‘Met Verstand Gezond’.

Docent(en): 

Financiëel

Kosten: 
€ 495.00
  • Exclusief 21% BTW, € 598,95 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, een gezond lunchbuffet op elke lesdag, lesmateriaal en het boek "Met Verstand Gezond’ van Ineke Haisma

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.