Orthomoleculair Suppletieadviseur

Cursus
donderdag 17 september 2020, 9u30

Algemeen

Heb je interesse in de orthomoleculaire voedingsleer? En wil je bijvoorbeeld als zorgverlener, personal trainer of winkelier beschikken over professionele kennis op het gebied van o.a. vitaminen, mineralen en aminozuren? Dan is deze 4-daagse cursus iets voor jou! Het is een eerste stap in de orthomoleculaire voedingsleer om een gedegen basis te creëren. 

Omdat meer dan 70% van alle gezondheidsklachten voeding gerelateerd is, is de cursus Orthomoleculair Suppletieadviseur* een must voor iedereen die direct of indirect aan de gezondheid van mensen wilt werken. Als suppletieadviseur krijg je meer inzicht in mensen hun voedingspatronen, welke stoffen in de voeding zitten en de rol van nutriënten op de gezondheid. Voeding is veel meer dan alleen een brandstof en je leert begrijpen wat de juiste (en de verkeerde) voedingsstoffen voor het lichaam kunnen betekenen. De juiste voedingsstoffen zijn gelukkig ook aan te vullen met supplementen en daarom is suppletie een belangrijk onderdeel van de orthomoleculaire therapie. De basisprincipes van de orthomoleculaire therapie worden in deze cursus uitgebreid toegelicht. 

* Voorheen heette deze opleiding Orthomoleculair Voedingsadviseur.

Niveau

Deze opleiding vereist een MBO denkniveau.
Na het volgen van deze opleiding heb je:

Doel & opzet

Deze cursus is bestemd voor mensen die voor zichzelf willen leren hoe door middel van orthomoleculaire voedingsstoffen een goede gezondheid kan worden verkregen en behouden.

De cursus bestaat uit 4 lesdagen. Tijdens de opleidingsdagen zult u de gehele dag van 09:30 tot 17:00 uur op de locatie aanwezig zijn, waar u ook zal worden voorzien van een gezonde lunch.

De docent zal de stof toelichten en er is voldoende ruimte om vragen te stellen. Bij veel vragen zal de docent erop aansturen om de vragen op een vast moment op de dag te stellen, zodat er geen problemen ontstaan bij het volledig behandelen van de lesstof.

Het lesmateriaal wordt volledig door de organisator verzorgd en voor je klaargelegd, er is geen verplichte aanvullende literatuur. Meer informatie hierover vind je onder het kopje studieprogramma. Naast het lesmateriaal ontvang je ook het boek “Met Verstand Gezond” geschreven door Ineke Haisma. Verdere aanbevolen literatuur is:

  • Orthomoleculaire Therapie in de praktijk (2019), Korzelius, P.J. ISBN: 9789492261373. Een zeer aan te bevelen praktisch handboek met richtlijnen voor het aanpassen van de levensstlijl en een voedingspatroon voor 30 veelvoorkomende aandoeningen. Dit boek is o.a. hier te koop.

Studieprogramma & studiebelasting 

De opleiding kent 4 lesdagen. De volgende onderwerpen zullen uitvoerig aanbod komen: 

LesdagLesstof
Lesdag 1 Goede basisvoeding, lichaamseigen en lichaamsvreemde stoffen, spijsvertering.
Lesdag 2Vitaminen, vetzuren, zuur-base balans, lever, hart- en vaatziekten. 
Lesdag 3Mineralen, spoorelementen, immuunsysteem, AGE's en het ademhalingsstelsel.
Lesdag 4Aminozuren, enzymen, hormoonstelsel, urinewegstelsel en zenuwstelsel. 

De volgende lesstof zal gedurende de lessen worden behandeld:

Welke lesdagWat wordt behandeld
Lesdag 1PowerPoint van lesdag 1, hoofdstuk 1 t/m 5 van de syllabus
Lesdag 2PowerPoint van lesdag 2, hoofdstuk 6 t/m 12 van de syllabus
Lesdag 3PowerPoint van lesdag 3, hoofdstuk 13 t/m 15 van de syllabus 
Lesdag 4PowerPoint van lesdag 4, hoofdstuk 15 t/m 20 van de syllabus 

Het lesmateriaal wordt volledig verzorgd door de organisator en zal tijdens de eerste lesdag worden uitgedeeld. 

Huiswerkopdrachten: 

De kennis wordt tijdens deze opleiding niet getoetst aan de hand van een eindexamen, maar gedurende de opleiding dienen er huiswerkopdrachten te worden ingeleverd. Aan het eind van elk hoofdstuk uit de syllabus worden 10 multiple choice vragen gesteld. De syllabus bestaat uit totaal 20 hoofdstukken. Deze vragen dien je zelfstandig te beantwoorden en in te leveren via de website. Meer informatie over de inleverdata en hoe je deze huiswerkopdrachten inlevert (digitaal) krijg je uitgelegd op de eerste lesdag.

Studiebelasting:

De opleiding kent een studiebelasting van 4 ECTS studiepunten.

1 ECT staat voor 28 uur studie. Zowel de lesdagen als zelfstudie zitten bij deze studie-uren inbegrepen.

Toelatingseisen/ Vooropleiding 

Er is geen verplichte vooropleiding vereist om deze opleiding te kunnen volgen. Iedereen die beroepsmatig graag meer wilt weten over de werking van het lichaam en de waarde van voeding en supplementen bij het (preventief) behandelen van gezondheidsklachten kan zich aanmelden.

Beroepsmogelijkheden & accreditatie 

Na het volgen van deze opleiding ben je basis adviseur op orthomoleculair gebied met betrekking tot voeding en suppletie. Hierna kun je deelnemen aan de opleiding Orthomoleculair Adviseur Gevorderd welke de vooropleiding is voor de beroepsopleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut. Deze basisopleiding is echter ook al voldoende om te beginnen met de basisadviezen. Zo is deze opleiding ook interessant om te volgen voor professionals in de gezondheidszorg die in hun dagelijkse werk worden geconfronteerd met vragen hierover. Bijvoorbeeld mensen met een eigen praktijk gericht op voetverzorging, huidverzorging en afslanken. Maar ook personal trainers, drogisten en apothekers of mensen die werken in een natuurvoedingswinkel.

Vervolgtraject scholingen

Bij- en nascholingen: na het afronden van Orthomoleculair Suppletieadviseur is het mogelijk om alle bij- en nascholingen te volgen op orthomoleculair kennisniveau 1.

Accreditatie

Deze opleiding is erkend door: KTNO (K8367) voor de beroepsverenigingen BATC, CAT, VBAG, LVNG, NVST, VIV, VVET. Het totaal aantal ECTS (studiepunten) voor deze opleiding is 4.

Voor meer informatie over accreditatie kunt u gaan naar deze pagina.

Docent

De cursus wordt gegeven door Ineke Haisma. Zij heeft zelf de opleiding voor Orthomoleculaire Geneeskunde gedaan en heeft al meer dan tien jaar een eigen praktijk. Naast haar praktijk geeft Ineke lezingen en cursussen en is ze auteur van o.a. het boek ‘Met Verstand Gezond’.

Docent(en): 

Financiëel

Kosten: 
€ 495.00
  • Exclusief 21% BTW, € 598,95 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, een gezond lunchbuffet op elke lesdag, lesmateriaal en het boek "Met Verstand Gezond’ van Ineke Haisma

Betaling dient uiterlijk 30 dagen voor aanvang van de opleiding te worden voldaan. Wanneer je je een maand of korter voor aanvang van de opleiding aanmeldt, dan is de betalingstermijn twee dagen. Betalen in termijnen is mogelijk. Bij termijnbetaling worden echter wel 5% extra administratiekosten gerekend.
 
Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.