Orthomoleculair Adviseur Gevorderd

Cursus
maandag 19 oktober 2020, 9u30

Onze gezondheid is ons belangrijkste bezit en dat is iets waar steeds meer mensen zich bewust(er) van worden. Dit is een positieve verandering, maar vaak ontbreekt het nog aan de kennis over wat nou precies gezond is. We willen wel gezonder worden, maar weten niet goed hoe. En daar is een taak weggelegd voor de orthomoleculaire professional! Als adviseur kan je mensen coachen naar een gezonde(re) levensstijl, waarin je hen zelf verantwoordelijk maakt en houdt voor hun gedrag en gewoonten. 

Tijdens de 8-daagse opleiding Orthomoleculair Adviseur Gevorderd gaan we verder op datgene wat is geleerd tijdens de opleiding Orthomoleculair Adviseur Basis. Je krijgt de verdieping die nodig is om straks als professional aan de slag te kunnen gaan. Waar je in de vorige stap een introductie hebt gekregen in datgene waar de orthomoleculaire voedingsleer voor staat, gaan we je kennis nu nog een heel stuk uitbreiden. Er wordt dieper ingegaan op de macronutriënten, vitamines, mineralen, aminozuren, vetzuren en andere interessante stoffen die zijn betrokken bij voeding en suppletie. Je leert het menselijk lichaam en de onderlinge verhoudingen nog beter begrijpen. 
 
Tijdens de opleiding leer je:
  • welke nutriënten het zelfherstellend vermogen van de mens ondersteunen;
  • verdere verdieping over vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren;
  • wat de werkingsmechanismen van het menselijk lichaam zijn en wat de onderlinge samenhang is tussen deze systemen.

Behandelprincipes
Daarnaast krijg je behandelprincipes aangereikt voor veelvoorkomende aandoeningen en klachten. Denk hierbij aan stress en burn-out, darmklachten, metabole verstoringen, huidproblemen, artrose, osteoporose en overgangsklachten.

Toegankelijk voor

Cursisten die de opleiding Orthomoleculair Adviseur Basis of vergelijkbaar hebben afgerond. Deze opleiding vereist een HBO denkniveau. Je moet over orthomoleculaire basiskennis beschikken. Twijfel je over je vooropleiding? Neem dan contact op met 0252 517 643 of info@sohf.nl