Masterclass: COPD

Cursus

Zuurstof is leven en de longen zijn verantwoordelijk voor een goede zuurstofvoorziening. De longen zijn hiermee essentieel voor een goede gezondheid, maar het zijn ook erg gevoelige organen. Longziekten wil je daarom voorkomen, maar als het kwaad eenmaal is geschied, is het ook belangrijk om te weten welke interventies je kan inzetten.

COPD is een verzamelnaam voor verscheidene problemen met de functie of toestand van de longen. Er kunnen verschillende oorzaken aan ten grondslag liggen, welke ieder een specifieke aanpak nodig hebben. Deze dag leer je begrijpen waarom de longen problemen kunnen geven voor de gezondheid en welke factoren de longwerking kunnen verstoren. Wist je bijvoorbeeld dat een verstoord bioritme, een verhuizing of te veeleisend werk longproblemen kunnen verergeren? De gemeenschappelijke factor en nog veel meer bespreken we gedurende deze masterclass.

Deze masterclass is bedoeld voor therapeuten en behandelaars die meer verdieping willen over het ontstaan van COPD. De essentie is te achterhalen welke factoren hieraan bijdragen en wat de behandelmogelijkheden hierbij zijn. Na deze masterclass ben je goed in staat om cliënten met COPD in je praktijk zo effectief mogelijk te begeleiden.