Holisan: Workshop Vedische astrologie - Deel 3

Lezing
woensdag 6 november 2019, 13u30 tot 17u30

Hoe kunnen we gebeurtenissen en eigenschappen van mensen duiden? Hoe kunnen we de persoonlijke ontwikkeling van de levensloop en eventuele verrassende wendingen daarin belichten en begrijpen? De Vedische Astrologie, ook Jyotish – innerlijk licht – genoemd, biedt hiervoor een eigen perspectief.

De planeten (graha’s) en hun beweging vertegenwoordigen wetmatigheden die op diverse niveaus van de schepping, ook in de mens zelf, tot uitdrukking komen. Een horoscoop, een plaatje van de planeetstanden, wordt benut voor meer inzicht hierin en meer licht op iemands leven, voor een betere toekomst. Als horoscoop wordt meestal de horoscoop bij het begin van iemands leven, de geboorte, gebruikt.

Elk aspect van het leven kan belicht worden: je tendensen, je gezondheid, talenten, beroepsmogelijkheden, spirituele ontwikkeling, relaties,  etc. Het is ook een middel voor meer zelfinzicht.
Principes uit de Ayurveda zijn ook een deel van Jyotish.

Binnenkort geeft dhr. Wil Burgmans enkele workshops.

De workshops zijn een eerste aanzet voor het maken van interpretaties. Je leert de basisbeginselen en maakt kennis met de ‘bouwstenen’ van een horoscoop. Daarbij worden de navagraha (9 planeten), de rashi’s (dierenriemtekens), de bhava’s (de huizen), en de nakshatra’s (sterrenstelsels) en hun onderlinge verhoudingen besproken. Het dasha systeem voor inzicht in heden, verleden en toekomst komt aan bod, en ook een kennismaking met de persoonlijke Panchang, 5 speciale relaties tussen zon en maan.

Bij alle workshops dient de algemene persoonlijke horoscoop steeds als uitgangspunt.

Deelnemers kunnen hun eigen horoscoop laten maken, die dan eventueel bij oefeningen tijdens de workshop gebruikt kan worden.

Workshop 1: 4 September, 13.30-17.30 uur: Overzicht en uitgangspunten Vedische astrologie. Praktische oefening.

Workshop 2: 25 September, 13.30-17.30 uur: Interpretaties Vedische astrologie. Mogelijkheden en kansen. Voorspoed en tegenslagen. Welke planeten hebben waar in ons leven invloed? Hoe stap voor stap te interpreteren.

Workshop 3: 6 November, 13.30-17.30 uur: Interpretaties Vedische astrologie, heden, verleden, toekomst. Wanneer  zijn welke planeten van invloed en wat betekent dit voor (mogelijke) ontwikkelingen en gebeurtenissen in het leven.

De workshops vormen een geheel. Men dient de workshops in volgorde te doorlopen. Heeft men in het verleden al workshop 1 gedaan, dan kan men nu verder gaan met workshop  2. Bijdrage per persoon per workshop: €91 euro inclusief BTW. Maximaal 8 deelnemers.