Holisan: Tantra, Ayurveda en Seksualiteit

Lezing
zaterdag 7 september 2019, 10u00 tot 17u00

Zelfkennis is het doel van Tantra en ook van Ayurveda.

Wat heeft Tantra met seksualiteit te maken? De relatie wordt vaak gelegd, maar ook vaak verkeerd geïnterpreteerd. Mensen denken dat Tantra inhoudt dat we erg veel op seks gericht zijn, of dat het iets te maken heeft met erotische massage. Dit is erg jammer, want Tantra is een diepe filosofie, een Pad naar zelfrealisatie. Een pad van vrijheid naar innerlijke vrijheid. Een pad zonder dogma, maar tegelijk een zuiver pad.

Wat zijn nu de do’s en dont’s binnen Tantra, wat is het wel en wat is het niet? Daarover gaat deze lezing in combinatie met Ayurveda.

 

Zelfkennis is het doel van Tantra en ook van Ayurveda. Door jezelf steeds meer te begrijpen is het mogelijk innerlijke vrijheid te ervaren. Deze processen van inzicht zijn ‘levende’ processen. Ze gaan gepaard met energie en het ervaren van een goede gezondheid. Het ‘jezelf goed voelen’, lekker in je vel zitten, zowel geestelijk als lichamelijk. Deze levensenergie is onverbrekelijk verbonden met de seksuele levensenergie. Hierdoor zijn we immers ontstaan. En deze essentie van levenskracht is nog steeds in ons aanwezig. Deze stuurt alle processen in ons lichaam aan. Hier raken Tantra en Ayurveda elkaar.

Als onze seksualiteitsbeleving op een heel laag pitje staat, of als er angsten of pijn zijn omtrent seksualiteit kan onze levensenergie, die ook maakt dat we van onszelf bewust kunnen worden, niet optimaal stromen. Het houdt ons bezig als we niet liefdevol verbonden intimiteit kunnen ervaren op een intermenselijk niveau. Daarom is het doorgronden van de seksualiteit belangrijk als je met Tantra begint.

In Tantra maak je gebruik van energie en ervaar je Goddelijkheid en liefde steeds meer in jezelf. In Ayurveda maak je gebruik van kruiden, Abhyanga en inzicht in je leefstijl om meer helderheid over jezelf te ervaren. In combinatie kunnen Tantra en Ayurveda vele tools aanreiken om jezelf te genezen.

In deze lezing maak je kennis met de Sri Chakra Yantra, die een blauwdruk is van je eigen lichaam. Je leert kruiden kennen uit de Ayurveda die je seksuele gezondheid en welbevinden ondersteunen. Je leert methoden kennen om ook psychologisch seksuele blokkades en pijn te helen.

Het is fijn om te weten dat je door een liefdevolle relatie met je lichaam, veel meer mag en kan genieten van je eigen levensenergie en seksualiteit.

Accreditatie bij de KTNO onder nr. K9120.

Docent: Jaqueline Snelder

Prijs: € 15,-

Datum: Zaterdag 7 september 2019

Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur

Locatie: Holisan BV, Merwede 30, 8226 NA Lelystad

Koffie, thee en een lichte lunch zijn inbegrepen.