Holisan Lezing: Darmen en Vermoeidheid - De Rol van Biogene Amines bij Ontstekingen en Vermoeidheid

Lezing
zaterdag 3 oktober 2020, 10u00 tot 17u00

Een kennismaking met de Ayurvedische kijk op de fysiologie en pathologie van de rol van biogene amines bij ontstekingen en vermoeidheid

Het was Hippocrates, de vader van de Westerse geneeskunde, die zei: ‘Alle ziekte begint in de darm’. Tot voor kort wist niemand wat hij echt bedoelde. Tegenwoordig zijn er steeds meer studie die aantonen dat ziektes als diabetes, Alzheimer, Parkinson, MS, Autisme en hartproblemen rechtstreeks worden beïnvloed door de toestand van onze darmbacteriën.

Als gevolg wordt Ayurveda, één van de oudste en meeste effectieve gezondheidspraktijken ook steeds beter begrepen. Charaka Samhita en Sushruta Samhita beschrijven de ziekte ‘Grahani’, een ziekte die we tegenwoordig misschien het beste kennen onder de noemer ‘IBS’ (of ‘prikkelbaar darm syndroom).

De westerse geneeskunde begint dus te begrijpen wat Ayurveda al duizende jaren weet en later door Hippocrates werd herinnerd: ‘Eten is uw medicijn’. Dieet is in Ayurveda hierom dan ook enorm belangrijk en meer kennis over de werking van onze darmen helpt ons te begrijpen waarom voeding en probiotica essentieel zijn voor het welzijn.

 

-          Koffie, thee en een lichte lunch zijn inbegrepen

-          Er wordt voorafgaande aan de lezing een gratis syllabus verstrekt

-          Er wordt een certificaat uitgereikt aan het einde van de lezing

-          Deze lezing wordt geaccrediteerd door de KTNO en de ANVAG

 

Details

Docent:               Wim Knoppert

Prijs:                     € 15,-

Datum:                Zaterdag 3 oktober 2020

Tijden:                 10:00 uur – 16:30 uur

Locatie:                Holisan BV, Merwede 30, 8226 NA Lelystad