Gezichtsvermogen

Seminar
dinsdag 9 juli 2019, 9u30

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 12:30 uur en kost € 25,- exclusief BTW.

Maculadegeneratie

Onze ogen zijn een van onze meest waardevolle bezittingen, hoewel we hier vaak niet zo bij stil staan. De ogen en werking hiervan zijn vrij complex, en er zijn diverse processen betrokken om het zien mogelijk te maken. Ogen zijn echter ook erg gevoelig en oogklachten zijn zeker niet zeldzaam. De gele vlek, ofwel macula, is een onderdeel van het oog in het centrale gedeelte van het netvlies waarmee een belangrijk deel van ons zicht wordt bepaald. De macula is namelijk van groot belang voor scherpte en dus het zien van details. Maculadegeneratie is een oogaandoening met achteruitgang van het gezichtsvermogen, ten gevolge van het afsterven van de kegeltjes in de macula lutea (gele vlek). Bij maculadegeneratie blijft het perifere gezichtsveld wel bestaan; het betreft doorgaans niet volledige blindheid.

Maculadegeneratie is een van de meest voorkomende oorzaken van slechtziendheid bij ouderen. In deze kennisbijeenkomst van een halve dag vertelt Evert Berkelaar over het ontstaan van maculadegeneratie en de link met oxidatieve belasting. Hierbij geeft hij de tools om met een orthomoleculaire leefstijl de achteruitgang van de macula te voorkomen en daarmee het risico op maculadegeneratie, of de progressie hiervan, te verminderen.

Voedingssupplementen van Vitakruid sluiten naadloos aan bij de orthomoleculaire praktijk. Wij houden de wetenschappelijke studies nauwlettend in de gaten en wij zoeken altijd naar de best mogelijke oplossingen en innovaties. Tijdens deze bijeenkomst leert u relevante producten in te zetten. U krijgt meer inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als enig doel: meer resultaat van uw behandeling. Misschien krijgt u meer zelfvertrouwen maar in ieder geval meer vertrouwdheid met het merk Vitakruid.