Clinic ADHD, ADD en autisme: diagnostiek en integrale ondersteuning

Cursus
vrijdag 12 november 2021, 9u00

Drs. Alex Leupen neemt u mee in de achterliggende oorzaken van ADHD, ADD en autisme bij kinderen en volwassenen. De relatie tussen neurofysiologie, pathofysiologie, voeding en de darmen als tweede brein wordt uitgelegd. Dankzij de casuïstiek en praktische toelichting kunt u de leerstof effectief toepassen in uw eigen praktijk.

Deze clinic is bedoeld voor (beginnende) therapeuten en artsen die nog niet zoveel ervaring hebben met orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Alex Leupen heeft veel ervaring met het ondersteunen van kinderen en volwassenen met ADHD, ADD en autisme Tijdens deze clinic zal hij de reguliere diagnostiek van ADHD, ADD en autisme bespreken. Aan de orde komt de classificatie van psychiatrische stoornissen met behulp van de DSM-V. Daarnaast wordt de reguliere farmacologie besproken van methylfenidaat en het gebruik van antipsychotica bij ernstig ontregelde autistische kinderen en jongeren. De relatie tussen neurofysiologie, pathofysiologie, voeding en de darm als tweede brein wordt uitgelegd. De integrale ondersteuning van ADHD, ADD en autisme met voeding en orthomoleculaire suppletie wordt uitgebreid besproken met veel casuïstiek uit de praktijk.

Meer informatie en aanmelden: https://www.orthokennis.nl/clinics/autisme-add-adhd-2021