Bijscholing: Intermittent Fasting
Cursus

Vasten, ontgiftingskuren en detoxprogramma’s – tegenwoordig zien we deze thema’s steeds vaker voorbij komen. Het lichaam beschikt van nature over een ontgiftend vermogen, echter worden we met onze huidige leefstijl steeds meer blootgesteld aan toxische stoffen en andere vormen van belasting. Ook het consumeren van voeding heeft op diverse manieren invloed op ons lichaam. Waar vroeger voeding vaak schaars was, is het in de Westerse wereld vrijwel continu beschikbaar. We zijn steeds meer en vaker gaan eten, wat het mechanisme vaak niet ten goede komt.

Daarom is het geen overbodige luxe om het lichaam af en toe in zijn ontgiftende functie te ondersteunen, waarbij vasten een belangrijke rol kan spelen. Intermittent fasting is een relatief nieuw fenomeen wat letterlijk “vasten met tussenpozen” betekent. Binnen intermittent fasting zijn er verschillende manieren om het vasten toe te passen. Het aantal eetmomenten wordt beperkt, waarbij het lichaam beter de kans krijgt om te herstellen. Dit kan niet alleen voor gewichtsverlies zorgen, maar ook voor allerlei gezondheidsklachten een positieve uitkomst bieden. Denk aan darmproblemen en zelfs auto-immuunaandoeningen. Het is daarom een steeds meer toegepaste aanvullende methode bij het herstel van ziekten en voor het creëren van een gezondere leefstijl.

Over de bijscholing

Deze cursus geeft meer inzicht in en begrip over het inzetten van vasten in een gezond voedingspatroon. Je leert hoe je de behandeling van je cliënten kunt ondersteunen met deze methode van vasten om betere therapeutische effecten te behalen.

Wat kunt u verwachten?

Deelnemers van deze cursus hebben na het bijwonen ervan kennis over diverse manieren van vasten, gebaseerd op wetenschappelijke studies. U leert een succesvol intermittent fasting programma aan uw cliënten te adviseren ter ondersteuning van de behandeling.