Behandelprotocollen: Overgewicht

Cursus
maandag 31 augustus 2020, 9u30

Overgewicht of obesitas is een groeiend probleem. De overtollige kilo's zorgen voor allerhande gezondheidsproblemen en de oplossing hiervan gaat verder dan minder eten en meer bewegen. Natuurlijk neemt het gewicht toe wanneer men meer aan energie binnen krijgt dan wordt verbruikt, maar vaak is er veel meer aan de hand. Naast een positieve energiebalans kan obesitas zijn oorzaak hebben op genetisch, psychologisch, sociaal-economisch of omgevingsgebied. Zo kan er sprake zijn van een verlaagde verbranding, een onopgemerkte trage schildklier, koolhydraatverslaving, etc. Belangrijk is om overgewicht tijdig tegen te gaan om verdere gevolgen zoals galblaasaandoeningen en het metabool syndroom te voorkomen. 

Overzicht van de cursus/wat er in de cursus aan bod komt

Docent Evert Berkelaar heeft zich op orthomoleculair gebied gespecialiseerd in o.a. overgewicht en het metabool syndroom. Hij weet lastige materie praktisch te maken middels efficiënte stappenplannen. Tijdens deze dagcursus behandelt hij de veelvoorkomende oorzaken en gevolgen van overgewicht en geeft hier praktische oplossingen voor. Welke voedingsstoffen en voedingsmiddelen zijn nou niet of juist wel geschikt en hoe motiveer je de cliënt in het afvalproces, zijn hierbij het uitgangspunt. Deze dag leert u een behandelprotocol toe te passen gericht op het verminderen van overgewicht, middels optimale voeding en leefstijl, orthomoleculaire suppletie en behandelinterventie in verschillende fases.

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

 

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van praktische behandelprotocollen te leren hoe overgewicht kan worden teruggedrongen. In een stappenplan wordt u geleerd hoe u bij uw cliënt overgewicht volgens de orthomoleculaire benadering kunt behandelen.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van het behandelen van overgewicht. 

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een uitgebreide slide syllabus.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, VVET, LVNG) en NWP in aanvraag. Voor vragen met betrekking tot accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Docent(en): 

Financiëel

Kosten: 
€ 75.00
  • Exclusief 21% BTW, € 90,75 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, lesmateriaal en een gezond lunchbuffet

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.