Behandelprotocollen: Insulineresistentie omkeerbaar

Cursus
woensdag 1 april 2020, 9u30

Door het huidige voedingspatroon van veel mensen kan men ongevoelig worden voor het hormoon insuline met als gevolg een versneld verouderingsproces en overgewicht. Overgewicht dat moeilijk te keren lijkt. Het verouderingsproces gaat gepaard met symptomen zoals vermoeidheid, geheugen- en concentratieproblemen, gedragsveranderingen, gewrichtsklachten, aderverkalking, oedeemvorming, frequent plassen, menstruatie- en overgangsklachten, PCOS (polycysteus syndroom in de eierstokken), hoge bloeddruk, spierklachten en oogklachten. Bij toenemende insulineresistentie ontstaat er uiteindelijk metabool syndroom en/of diabetes type-2. Een ander gevolg is de opslag van vet en dus het dikker worden. Een goede gevoeligheid voor insuline is dus een voorwaarde voor een slank en gezond lichaam. Op deze inspirerende dag wordt door Wouter de Jong, specialist op dit gebied, haarfijn uitgelegd waar u insulineresistentie aan kunt herkennen en vooral ook wat u kunt doen om het tij te keren.

Overzicht van de cursus/wat er in de cursus aan bod komt

Deze opleiding behandelt de oorzaken, epigenetica en het koolhydraatmetabolisme. Er wordt uitleg gegeven over waarom de gevolgen zoals inflammatie, laaggradige ontstekingen, leverdysfunctie, metabool syndroom kunnen leiden tot veel verschillende soorten klachten. Op deze dag leert u een behandelprotocol toe te passen met betrekking tot herstel van de pancreas, optimale voeding en leefstijl, orthomoleculaire suppletie en behandelinterventie in verschillende fases.

Voor wie bedoeld

Deze nascholing is bestemd voor iedereen die in de gezondheidszorg werkt, beschikt over medische basiskennis en een duidelijke affiniteit heeft met de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Denk hierbij aan natuurgeneeskundigen, orthomoleculair werkende artsen en therapeuten, orthomoleculair diëtisten, voetreflexologen, acupuncturisten, homeopaten, osteopaten, mesologen, fysiotherapeuten maar ook drogisten, apothekers, fitnessinstructeurs en personal trainers.

Toegankelijk voor

 

Doel cursus

Het doel van deze cursus is om aan de hand van behandelprotocollen te leren hoe insulineresistentie omkeerbaar gemaakt kan worden. In een stappenplan wordt u geleerd hoe u bij u cliënt insulineresistentie kunt behandelen.

Competenties

De therapeut kan aan het einde van de cursus zelfstandig effectieve protocollen toepassen ten aanzien van het behandelen van insulineresistentie. 

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een uitgebreide slide syllabus en reader.

Vooropleiding

HBO Medische Basiskennis (Cpion geaccrediteerd) of gelijkwaardig

Accreditatie

KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNG, VIV) en NWP geaccrediteerd. Voor vragen met betrekking tot accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Docent(en): 

Financiëel

Kosten: 
€ 75.00
  • Exclusief 21% BTW, € 90,75 inclusief BTW
  • Inclusief koffie, thee, lesmateriaal en een gezond lunchbuffet

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.