Chronische inflammatie door voedingsreacties

IgG-voedselallergieën (type III) zorgen steeds vaker voor gezondheidsproblemen. Maar hoe komt het dat deze voedselallergieën klachten kunnen opleveren?

Door medicijnen, infecties, mycoses, stress en schadelijke stoffen uit het milieu kan de integriteit van de darmwand worden aangetast. Hierdoor kunnen voedingsdeeltjes tussen de darmcellen door glippen, waarop het immuunsysteem een immuunreactie zal starten tegen deze voedingsproteïnen. Deze immuunreacties kunnen kleinschalige ontstekingsreacties veroorzaken die chronisch kunnen worden.
Tijdens de presentatie zal Theodoor Scheepers meer inzicht geven op deze ontstekingsreacties en uw hulpmiddelen presenteren die u kan gebruiken om de cliënt een juiste diagnose te geven.

Over de spreker

Ing. Theodoor Scheepers is CEO van laboratorium Pro Health Medical. Hij volgde de studies medische analytische chemie, milieukunde en Klinische Neurologie en Voeding. Scheepers houdt zich onder meer bezig met diagnostiek voor Lyme-immunologie en voedselovergevoeligheid.