Verdiepingscursus Vrouwelijke Hormonen Antwerpen

Cursus
zaterdag 20 juni 2020, 9u00

Jacqueline Elferink neemt u mee in de achterliggende oorzaken van hormonale disbalans bij vrouwen en hoe u dit kunt behandelen in uw praktijk. De relatie tussen voeding, leefstijl, intern en extern milieu en de vrouwelijke hormonen zal worden uitgelegd. 

Deze cursusdag is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Let op: deze dag maakt deel uit van de Verdiepingscursus Vrouwelijke en Mannelijke Hormonen in 2 dagen. U kunt zich met korting aanmelden voor beide dagen samen.

Hormonen zijn signaalstoffen, ze sturen belangrijke functies in het lichaam aan. Als de hormonen uit balans zijn, beïnvloedt dit allerlei processen in ons lichaam.

Tijdens deze cursusdag zal worden ingegaan op de relatie tussen hormonen en diverse lichaamsprocessen. De relatie tussen hormonen bij de vrouw en de darmen, het zenuwstelsel, immuunsysteem en stress-as zal worden toegelicht. Hormonale disbalans mag gezien worden als signaal. Het weerspiegelt het innerlijke milieu en welzijn en wordt door diverse interne en externe factoren beïnvloed.

Jacqueline Elferink neemt u mee in de achterliggende oorzaken van hormonale disbalans en hoe u dit kunt behandelen in uw praktijk. De relatie tussen voeding, leefstijl, intern en extern milieu en de vrouwelijke hormonen zal worden uitgelegd.

Tijdens deze dag (welke deel uitmaakt van de tweedaagse verdiepingscursus vrouwelijke en mannelijke hormonen) wordt ingegaan op hormonale disbalans. De focus zal liggen op menstruatieklachten, PCOS, verminderde vruchtbaarheid, oestrogeendominantie en overgangsklachten. Tevens wordt er gewerkt met casuïstiek.

Aan het einde van deze cursusdag zult u inzicht hebben in welke supplementen inzetbaar zijn bij hormonale disbalans bij vrouwen, zowel tijdens de vruchtbare leeftijd als tijdens en na de overgang. Tevens beschikt u over praktische tools en heeft u inzicht in hoe u hormonale disbalans met voeding en leefstijl kunt beïnvloeden.

Deze dag maakt deel uit van de Verdiepingscursus Vrouwelijke en Mannelijke Hormonen in 2 dagen. U kunt zich met korting aanmelden voor beide dagen samen.

Meer informatie: https://www.orthokennis.nl/clinics/verdiepingscursus-vrouwelijke-hormone...