SIBO & Maagzuurproblematiek

Lezing
woensdag 25 april 2018, 9u30

Deze productkennisbijeenkomsten worden speciaal georganiseerd om therapeuten de weg te wijzen in het assortiment Vitakruid waarbij aandacht is voor voedingsleer, toepassingsmogelijkheden en advisering. Tijdens deze bijeenkomst leert u de producten van Vitakruid te doorgronden zodat u de producten doelgericht kunt inzetten in uw dagelijkse praktijk. Hierdoor kan het effect van uw behandeling worden vergroot.

Het aantal mensen met spijsverteringsproblemen, opgeblazen gevoel of ontlastingsproblemen blijft groeien. Een spijsverteringsstoornis welke steeds vaker voorkomt, is de Small Intestinal Bacterial Overgrowth, kortweg SIBO. Er is een bacterie-overgroei in de dunne darm, waardoor het verteringsproces verstoord wordt, met alle gevolgen van dien. Denk hierbij aan slechte nutriëntenabsorptie, symptomen zoals bij het Prikkelbaar Darmsyndroom en zelfs schade aan de maagvoering. De bacteriële overgroei kan ontstaan ten gevolge van veranderingen in de anatomie, de motiliteit van de darm en de maagzuursecretie.

Bij spijsverteringsproblemen worden al gauw maagzuurremmer voorgeschreven. Dit is inmiddels een van de meest verkochte geneesmiddelen in de wereld. Veel mensen gebruiken maagzuurremmers langdurig, met name ouderen. Dit langdurig slikken vormt een groot en onderschat probleem en heeft grote gevolgen voor het verdere verloop van het verteren in het spijsverteringskanaal. Maagzuurproblematiek en SIBO zijn dus vaak nauw met elkaar verbonden. De spijsverterings- en maagzuurproblemen kunnen echter op natuurlijke wijze worden aangepakt. Op deze ochtend zal Wouter de Jong praktische handvaten bieden om SIBO aan te pakken en de maag in een goede conditie te houden en te krijgen.

Voedingssupplementen van Vitakruid sluiten naadloos aan bij de orthomoleculaire praktijk. Wij houden de wetenschappelijke studies nauwlettend in de gaten en wij zoeken altijd naar de best mogelijke oplossingen en innovaties. Tijdens deze bijeenkomst leert u relevante producten in te zetten. U krijgt meer inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als enig doel: meer resultaat van uw behandeling. Misschien krijgt u meer zelfvertrouwen maar in ieder geval meer vertrouwdheid met het merk Vitakruid.

Doel kennisbijeenkomst

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 12:30 uur en kost €25,- (inclusief gezonde lunch).

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.