Leaky Gut en de effecten op het immuunsysteem

Seminar
maandag 17 september 2018, 9u30

Doel kennisbijeenkomst

Het doel van deze bijeenkomsten is om met elkaar kennis te delen en te verkrijgen. Wij zien kennisdelen als een bron tot verbinding. Kennis en ervaringen worden onderling uitgewisseld en behandelprotocollen en strategieën zullen de revue passeren die in de dagelijkse praktijk uitstekende resultaten geven. De kennisoverdracht is themagericht en wanneer de bijeenkomst in Hoofddorp plaatsvindt wordt deze afgesloten met een heerlijke verantwoorde gezonde lunch (gratis). De thema's kunt u vinden als u bent ingelogd. U leert de complexiteit van de Vitakruid producten te doorgronden en eenvoudig en veilig toe te passen in uw dagelijkse praktijk.

Deze bijeenkomst duurt van 09:30 tot 12:30 uur en kost €25,- (inclusief gezonde lunch).

Genoemde bedragen zijn exclusief BTW.

Leaky Gut en de effecten op het immuunsysteem

Een lekkende darm (ook wel “Leaky Gut Syndrome” genoemd) is een fysiek aantoonbaar feit en betekent eigenlijk niets anders dan dat na aantasting van het darmslijmvlies, de celwanden van de darmwand als het ware ‘oplossen’. Het is een toestand waarbij de darmwand zijn integriteit verliest en zodoende gaatjes in de darmwand produceert. Dit maakt het mogelijk voor onnatuurlijke stoffen de bloedbaan in te komen wat een extra belasting geeft voor de lever. Toxines, bacteriën en virussen en slecht verteerde voedingsstoffen komen via de darmwand in het bloed. Zowel de spijsvertering als de darmflora hebben een enorme invloed op het behoud van een gezonde immuniteit. 

De darmflora speelt een belangrijke rol bij uiteenlopende lichaamsfuncties. Een verstoorde communicatie tussen de darmflora, het darmepitheel en het immuunsysteem ligt ten grondslag aan vele ziekten. De darmflora helpt onder meer giftige stoffen afbreken, verteert lactose en maakt vitaminen voor ons aan. De effecten op het immuunsysteem kunnen groot zijn en ook auto-immuunziekten kunnen voortvloeien uit een niet goed functionerend spijsverteringstelsel. Tijdens deze bijeenkomst wordt duidelijk gemaakt hoe de Leaky Gut het immuunsysteem kan beïnvloeden en wat hier tegen gedaan kan worden.

Voedingssupplementen van Vitakruid sluiten naadloos aan bij de orthomoleculaire praktijk. Wij houden de wetenschappelijke studies nauwlettend in de gaten en wij zoeken altijd naar de best mogelijke oplossingen en innovaties. Tijdens deze bijeenkomst leert u relevante producten in te zetten. U krijgt meer inzicht in de problematiek en het hoe en waarom welke voedingsstoffen doeltreffend ingezet kan worden, met als enig doel: meer resultaat van uw behandeling. Misschien krijgt u meer zelfvertrouwen maar in ieder geval meer vertrouwdheid met het merk Vitakruid.