Holisan, Ayurveda & Yoga (Ayurvedische Yogatherapie)

Lezing
zaterdag 16 maart 2019, 10u00 tot 17u00

Yoga en Ayurveda zijn al lang complementaire praktijken. Beide praktijken verdiepen elkaars werking en zijn effectiever wanneer ze samen gebruikt worden.

Ayurveda- een universeel gezondheidssysteem van lichaam en geest

Ayurveda is een eeuwenoude wetenschap. Het doel is zowel het genezen als het voorkomen van ziekten. Ayurveda heeft een holistische benadering, de integratie van lichaam, geest en ziel. Ayurveda richt zich op een natuurlijke en gezonde balans in het leven van iedereen, en erkent ieder mens als een uniek wezen. Yoga is altijd een integraal onderdeel geweest van de Ayurvedische benadering.

Yoga – een holistisch systeem van lichaam en geest

Het woord Yoga betekent ‘eenheid’: de integratie van fysieke, mentale en spirituele energieën die de gezondheid en het welzijn verbeteren. De fysieke houdingen, ademhalingsoefeningen en meditatie-oefeningen van yoga worden beoefend om uiteindelijk de geest en het bewustzijn te verstillen en een staat van perfect spiritueel inzicht te bereiken, om zodoende in contact te komen met ons ware Zelf. Yoga en Ayurveda behoren tot de oudst bekende gezondheidssystemen in de wereld vandaag.

Yoga en Ayurveda

Yoga en Ayurveda zijn al lang complementaire praktijken, die elkaar aanvullen als de twee kanten van een medaille. Ayurveda zuivert lichaam en geest en Yoga richt subtiele energie in de juiste kanalen voor spirituele vooruitgang. Beide praktijken verdiepen elkaars werking en zijn effectiever wanneer ze samen gebruikt worden. Dit manifesteert zich op een dieper niveau wanneer Ayurveda in samenhang met Yoga wordt aangeboden.

Ayurvedische Yogatherapie

Ayurvedische Yogatherapie ontwikkelt zich geleidelijk vanuit deze eenheid: het is een unieke benadering van yoga die systematisch is afgestemd op ieders individuele constitutie en conditie. De Ayurvedische Yogatherapie kan een waardevol en krachtig middel zijn om je eigen bewustzijn te verhogen en in harmonie met de natuur te leven.

Docent: Carla van Dijk
Prijs: € 15,-
Datum: Zaterdag 16 maart 2019
Tijden: 10:00 uur – 17:00 uur
Locatie: Holisan BV, Merwede 30, 8226 NA Lelystad

Koffie, thee en een lichte lunch zijn inbegrepen.