Clinic Neurotransmitters: theorie en praktijk Antwerpen

Cursus
zaterdag 6 maart 2021, 9u00

Tijdens deze clinic wordt de theorie rondom neurotransmitters besproken. Daarnaast wordt de vertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk zodat u direct met de opgedane kennis aan de slag kunt gaan. Tevens worden de diverse analysemethoden toegelicht, waaronder  laboratoriumonderzoek en vragenlijsten.

Zenuwcellen in ons lichaam kunnen communiceren door middel van neurotransmitters: chemische stofjes die een boodschap kunnen overdragen van neuron tot neuron. Ze zijn essentieel voor ons gevoel en denken, maar ook voor ons gedrag en het immuunsysteem. Inmiddels is bekend dat veel van deze stoffen voor een groot deel in de darmen worden geproduceerd. Omgevingsfactoren zoals langdurige stress en verkeerde voeding hebben een negatieve invloed op de werking van neurotransmitters.

Tijdens deze clinic wordt de theorie rondom neurotransmitters besproken. Daarnaast wordt de vertaling gemaakt naar de dagelijkse praktijk zodat u direct met de opgedane kennis aan de slag kunt gaan. Tevens worden de diverse analysemethoden toegelicht, waaronder laboratoriumonderzoek en vragenlijsten.

Casuïstiek is een belangrijk onderdeel van de clinic om theorie en praktijk te integreren. De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:   

  • Verband neurotransmitters sympathisch / parasympathisch zenuwstelsel
  • Overstimulatie en resistentieproblematiek
  • Bespreking van neurotransmitters glutamaat en GABA, adrenaline en noradrenaline, dopamine, acetylcholine en serotonine
  • Biochemie (verband neurotransmitters met methylering)
  • Gerelateerde aandoeningen: burn-out, AD(H)D, autisme en verslavingsproblematiek
  • Deze clinic is bedoeld voor therapeuten en artsen die ervaren zijn in de toepassing van orthomoleculaire geneeskunde. Medische basiskennis wordt bekend verondersteld.

Meer informatie en aanmelden: https://www.orthokennis.nl/clinics/neurotransmitters-06-03-2021