Bijscholing (Winter)Depressie
Cursus

Jaarlijks hebben honderdduizenden mensen last van een (winter)depressie. Naast neerslachtigheid kenmerkt dit tijdelijke fenomeen zich door andere, specifieke symptomen zoals lusteloosheid, verhoogde slaapbehoefte, verminderd concentratievermogen, sociale inactiviteit en gewichtstoename in combinatie met toegenomen zoetbehoefte, dit wordt ook wel Seasonal Affective Disorder (SAD) genoemd.

Depressie is tegenwoordig goed te behandelen. Met name cognitieve therapie neemt de laatste jaren sterk in populariteit toe en maakt onderdeel uit van de reguliere interventie. Daarnaast is het voorschrijven van antidepressiva zelfs eerste keuze volgens Nederlandse behandelrichtlijnen van huisartsen en GGZ-behandelaars. Maar er zijn veel meer mogelijkheden die in een succesvolle interventie worden toegepast.

Voor wie

Deze dag is bedoeld voor gezondheidsprofessionals die behoefte hebben aan verdere verdieping op het gebied van depressies. Op deze dag zal praktijkgericht gewerkt worden, waardoor je de kennis die je opdoet meteen kan toepassen in je praktijk.

Inhoud

In deze bijscholingsdag leer je onder meer:

-       Waarom bepaalde mensen ontvankelijk zijn voor periodieke stemmingswisselingen;
-       Waarom depressie zich ook specifiek in de winterperiode manifesteert;
-       Welke onderliggende (falende) werkingsmechanismen hierbij betrokken zijn;
-       Welke effectieve interventies je kan toepassen.

Kosten

Deelnamekosten voor deze bijscholing zijn € 52,50 (excl. 21% btw) en zijn inclusief lesmateriaal, koffie, thee, fruit, eenvoudige lunch en een certificaat.

Data en inschrijven

Deze bijscholingsdag wordt gegeven op vrijdag 27 oktober en duurt van 09.30u - 16.30u.
Inschrijven voor deze bijscholingsdag kan hier.