Bijscholing Neuro(de)generatie

Cursus
vrijdag 1 december 2017, 9u30

In 2010 leden in Nederland volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) ongeveer 207.000 mensen aan dementie. Dit aantal zal groeien tot 400.000 in 2050, aldus het CBS. Hoe ouder mensen worden, hoe groter de kans op het krijgen van dementie (40% kans op dementie bij 90-jarigen).
De fysieke plek van neurodegeneratie in het brein bepaalt van welk functieverlies sprake is. Bovendien voltrekt de degeneratie zich per aandoening verschillend. Ook de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson zijn voorbeelden van neurodegeneratie. Tegelijkertijd is het aantal ouderen met dementia en andere vormen van neurodegeneratie opvallend laag in de geografische uiteinden van de westers georiënteerde samenleving. In deze gebieden, de zogenaamde Blue Zones, delen de inwoners gemeenschappelijke leefstijlgewoonten.

De praktijkervaring leert inmiddels dat beginnende neurologische aftakeling reversibel kan zijn, mits de juiste interventie gekozen wordt. In deze verdiepingsdag worden de etiologie en leefstijlfactoren besproken die een doorslaggevende rol vervullen bij de ontwikkeling van neurodegeneratieve aandoeningen en het voorkomen hiervan.

Voor wie

Deze opleiding is bedoeld voor alle behandelaars en praktijkhouders met een (para)medische opleiding: Artsen, Verpleegkundigen, Psychologen, Fysiotherapeuten, Sportinstructeurs, Mental coaches, Trainers, Neurofeedbackers, Osteopaten, Mesologen, PNI-therapeuten en Natuurgeneeskundigen. De bijscholingsdag is dus geschikt voor alle enthousiaste beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg, die op zoek zijn naar meer inzicht in, of werken met neurodegeneratieve ziektebeelden.

Kosten

Deelnamekosten van deze bijscholing zijn € 52,50 (excl. 21% btw) en zijn inclusief lesmateriaal, koffie, thee, fruit, eenvoudige lunch en een certificaat.

Data en inschrijven

Deze bijscholingsdag wordt op vrijdag 1 december 2017 gegeven.
De lestijden zijn van 09.30u-16.30u.
Inschrijven voor de bijscholingsdag kan hier.