Bijscholing: Intermittent Fasting

Cursus
woensdag 1 december 2021, 9u00

Vasten, ontgiftingskuren en detoxprogramma’s – tegenwoordig zien we deze thema’s steeds vaker voorbij komen. Het lichaam beschikt van nature over een ontgiftend vermogen, echter worden we met onze huidige leefstijl steeds meer blootgesteld aan toxische stoffen en andere vormen van belasting. Ook het consumeren van voeding heeft op diverse manieren invloed op ons lichaam. Waar vroeger voeding vaak schaars was, is het in de Westerse wereld vrijwel continu beschikbaar. We zijn steeds meer en vaker gaan eten, wat het mechanisme vaak niet ten goede komt.

Over de bijscholing

Deze cursus geeft meer inzicht in en begrip over het inzetten van vasten in een gezond voedingspatroon. Je leert hoe je de behandeling van je cliënten kunt ondersteunen met deze methode van vasten om betere therapeutische effecten te behalen.

Wat kunt u verwachten?

Deelnemers van deze cursus hebben na het bijwonen ervan kennis over diverse manieren van vasten, gebaseerd op wetenschappelijke studies. U leert een succesvol intermittent fasting programma aan uw cliënten te adviseren ter ondersteuning van de behandeling.