Ayurvedische Voedingsleer
Lezing

Voeding vormt de basis van Ayurveda. Uitleg over de klassieke voedingsleer van Ayurveda. Aan de orde komen voedingsleer, voedingscategorieën en praktische toepassingsvoorbeelden.

Voeding vormt de basis van Ayurveda, zowel wat betreft een gezonde leefstijl en voorkomen van ziekten, als wat betreft het genezen van bepaalde aandoeningen en ziekten. In de lezing zal de klassieke voedingsleer van Ayurveda op een moderne en in het westen toepasbare manier benaderd worden. Aan de orde komen voedingsleer, voedingscategorieën, en praktische toepassingsvoorbeelden.
 
Aandacht wordt besteed aan de basisprincipes voor het zelf kunnen samenstellen van een juist voedingspatroon of dieet. Enige aandacht zal ook gaan naar het zelf kunnen bereiden van gezonde Ayurvedische maaltijden (Indiaas en/of westers).

• Basisprincipes Ayurvedische voeding
• Ayurvedische versus moderne voedingsleer
• Metabolisme van Vata, Pitta en Kapha
• De 6 smaken en Ayurvedische farmacologie
• Juiste voedingscombinaties
• Individuele diëten
• Voedingscategorieën
• Voedingssuggesties bij specifieke aandoeningen

Geaccrediteerd door de KTNO onder nr. K8744 (VBAG/BATC/LNVG)