Advanced Course: Detoxificatie

Cursus
woensdag 29 januari 2020, 9u30

Onze huidige tijd wordt gekenmerkt door een grote toxische belasting, die zowel exogeen als endogeen van oorsprong is. De druk op de detoxcapaciteit is hiermee ook toegenomen. De effecten van een toxische belasting zijn zichtbaar in de grote toename van chronische ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, longziekten, reuma en tal van psychische ziekten. Deze ziekten hebben als gemeenschappelijke component een chronische laaggradige ontsteking.

ver de Advanced Course

Deze opleiding is speciaal voor hoogopgeleide (gevorderde) therapeuten. De Advanced Course Detoxificatie is een vervolg op de opleiding Orthomoleculair Detoxconsulent en de gevolgen van detoxificatie op de biochemische processen in het lichaam worden verder toegelicht. Het beloven twee leerzame dagen te worden die een dieper en breder inzicht verschaffen in toxische belasting en detoxificatie. Zo worden enkele detoxmechanismen verder uitgediept, onder andere: autofagie, de celomgeving en de rol van zwavel in leverdetoxificatie en- darmmicrobiota (SIBO en microbioom). Daarnaast heeft toxische belasting gevolgen voor: het immuunsysteem, het lymfesysteem en onze algemene gezondheid. Ook wordt uitgebreid uitgelegd wat de gevolgen zijn van verkeerde voeding op de zuur-base balans. 

In deze cursus worden deze gevolgen verduidelijkt en worden verbindingen gelegd met tal van aandoeningen. Daarbij worden praktische handvatten geboden om te detoxificeren.

Dag 1

  • Kort overzicht toxische belasting en detoxorganen.
  • Verdieping detoxmechanismen en -organen: o.a. sulfatiepathways in de lever, algemene sulfatiepathways, de celomgeving, autofagiemechanismen, het antiportersysteem in de darm, bacteriofagen en het darmmicrobioom.

Dag 2

  • Gevolgen van een toxische belasting (ook uit voeding) voor genoemde mechanismen met o.a. biofilms, het immuunsysteem (inflammatie), het lymfesysteem en verouderingsprocessen.
  • Herkennen van klachten en symptomen van toxische belasting op deze niveaus.
  • Praktische schema’s en handvatten voor detoxificatie.

Voor wie bedoeld

De Advanced Course is bedoeld voor gevorderde therapeuten, zoals afgestudeerde studenten van de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut en collega's die andere therapeutische opleidingen hebben gevolgd of al langere tijd werkzaam zijn in het vakgebied. 
Dit is een exclusieve cursus met een maximaal aantal deelnemers van 13 personen. Hierdoor is er voldoende tijd om uitgebreid casussen te bespreken die veelal in uw dagelijkse praktijk voorkomen. 

Doel Advanced Course

Inzicht verschaffen op een dieper en breder niveau van toxische belasting en detoxificatie, inclusief de implicaties voor gezondheid leren begrijpen, herkennen en bijsturen. Praktische instrumenten aanreiken om op dit niveau een toxische belasting te herkennen en de detoxificatie te ondersteunen.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus. Voor de cursus wordt basiskennis van detoxificatie verwacht. Ter voorbereiding is het van belang om het boek Eenvoudig Gezond (2014) van Anna M. Kruyswijk - van der Heijden te hebben gelezen (deze zit niet bij de cursus inbegrepen). ISBN: 9789087593858 

Leslokaal

Dit is een exclusieve cursus met een maximaal aantal deelnemers van 13 personen. 

Vooropleiding

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut of gelijkwaardig

Accreditatie

MBOG en KTNO (BATC, CAT, VBAG, LVNG) geaccrediteerd. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Financiëel

Kosten: 
€ 275.00
  • Exclusief 21% BTW, € 332,75 inclusief BTW
  • Inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.