Advanced Course: Detoxificatie

Cursus
maandag 23 april 2018, 9u30

Onze huidige tijd wordt gekenmerkt door een grote toxische belasting, die zowel exogeen als endogeen van oorsprong is. De druk op de detoxcapaciteit is hiermee ook toegenomen. De effecten van een toxische belasting zijn zichtbaar in de grote toename van chronische ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes, longziekten, reuma en tal van psychische ziekten. Deze ziekten hebben als gemeenschappelijke component een chronische laaggradige ontsteking.

Over de Advanced Course

In deze Advanced Course van twee dagen worden enkele detoxmechanismen verder uitgediept, onder andere de rol van zwavel in leverdetoxificatie, en de rol van de darmmicrobiota, autofagie en de celomgeving. Een toxische belasting heeft gevolgen voor deze mechanismen en daarmee voor het immuunsysteem, het lymfesysteem en onze algemene gezondheid. In deze cursus worden deze gevolgen verduidelijkt en worden verbindingen gelegd met tal van aandoeningen. Het beloven twee leerzame dagen te worden die kennis opleveren van en een dieper inzicht bieden in de gevolgen van een toxische belasting op de genoemde onderdelen. Daarbij worden praktische handvatten geboden om te detoxificeren.

Dag 1

  • Kort overzicht toxische belasting en detoxorganen.
  • Verdieping detoxmechanismen en -organen: o.a. sulfatiepathways in de lever, algemene sulfatiepathways, de celomgeving, autofagiemechanismen, het antiportersysteem in de darm, bacteriofagen en het darmmicrobioom.

Dag 2

  • Gevolgen van een toxische belasting (ook uit voeding) voor genoemde mechanismen met o.a. biofilms, het immuunsysteem (inflammatie), het lymfesysteem en verouderingsprocessen.
  • Herkennen van klachten en symptomen van toxische belasting op deze niveaus.
  • Praktische schema’s en handvatten voor detoxificatie.

Voor wie bedoeld

De Advanced Course is bedoeld voor gevorderde therapeuten, zoals afgestudeerde studenten van de opleiding Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut.

Doel Advanced Course

Inzicht verschaffen op een dieper en breder niveau van toxische belasting en detoxificatie, inclusief de implicaties voor gezondheid leren begrijpen, herkennen en bijsturen. Praktische instrumenten aanreiken om op dit niveau een toxische belasting te herkennen en de detoxificatie te ondersteunen.

Lesmateriaal

De opleiding wordt ondersteund met een slide syllabus.

Vooropleiding

Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut of gelijkwaardig

Accreditatie

MBOG en KTNO (BATC, VBAG, LVNG) in aanvraag. Voor meer informatie over accreditatie kunt u contact opnemen met info@sohf.nl

Financiëel

Kosten: 
€ 275.00
  • Exclusief 21% BTW, € 332,75 inclusief BTW
  • Inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en een gezond lunchbuffet

Aan de inhoud van deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend.